اگر زمانیکه در محل کار هستیم کوچکترین توجهی به لباس همکارانمان کرده باشیم، قطعا این موضوع را متذکر شدیم که پوشش کاری و تجاری آقایان تغییرات بسیاری کرده است.
امروزه لباس اداری مردانه غیر رسمیتر از همیشه پوشیده میشود. از نظر بولوز، این تغییر را میشود در گسترش دپارتمانهای IT و گل و بوتههای پیراهنهای هاوایی ریشهیابی کرد، بههرحال اینم حدسیه!
تغییرات پوشش اداری اتفاق ناگواریست؟ پاسخ بولوز منفیست. “راحت بودن” در محل کار، چهارچوب سفت استایل اداری را زیر پا میگذارد و به فرد فرصت و فضای بیشتری برای بیان شخصیتاش میدهد.
البته این رهایی در انتخاب پوشش اداری و رسمی دردسرهایی هم دارد؛ بیشک شما هم در شرکت یا دفتر محل کارتان متوجه آقایانی شدهاید که انگار دقیقا نمیدانند چه استایلی میتواند مناسب تایم کاری باشه.
به هرصورت اینکه شما الآن در حال مطالعهی این مقاله از بولوز هستید، نشان میدهد که از اهمیت و تأثیرگذاری استایل و نحوهی حضور در محل کار مطلع هستید. چه برای مصاحبه، چه اولین روز کاری در یک محیط جدید و یا حتی تغییر در لباس اداری برای موقعیت شغلی جدید؛ هرکدام که باشد، ظاهر شما در یه محیط اداری و حرفهای بازتابی از دو موضوع اساسی تلقی میشود: میزان اهمیتی که به حرفهتان میدهید و میزان احترامی که برای خودتان قائل هستید.
بررسی استایل و فشن برای کسب و کار حرفهای
بگذارید پیش از هرچیز در این موضوع باهم به توافق برسیم: لباسی که برای محل کار میپوشید لزوما نباید قیمت بالایی داشته باشد.
درسته که شما میتوانید مبالغ زیادی را برای یک دست کتوشلوار لوکس اداری یا یک ست کراوات و دکمه سرآستین هزینه کنید، اما لزوما قرار نیست برای ظاهری متناسب و شیک در شرکت، همچین هزینههای گزافی را به جان بخرید.
در این مقاله بولوز شرح میدهد که تنها با انتخاب چند آیتم خوب، میتوانید با هر استایلی که مدنظرتانست، در شرکت و محل کارتان عالی بهنظر برسید.
استایل برای کسب و کار حرفهایه چجوریه؟
تعریف ظاهر حرفهای اداری دشوار نیست؛ برخلاف سبک اسمارت کژوال (Smart Casual) یا بیزنس کژوال (Business Casual)، سبک پوشش حرفهای برای بیزنس دارای مجموعهای از قوانین و اصول واضح و سادهست.
پوشش اداری شما باید پیامی قدرتمند به همکارانتان ارسال کند: شما باهوش، کارآمد، جاهطلب و آمادهی رسیدن به حداکثر پتانسیل خود هستید.
راز یک کمد لباس اداری موفق برای آقایان در جزئیات است؛
کیفیت برش و پارچهی کتوشلوار شما
متناسب بودن پیراهن با کت
کفشها
و اینکه چقدر تمامی این اقلام را بهعلاوهی اکسسوریها در کنار هم، خوب و درست، ترکیب و استایل میکنید.
تعریف کلی از یک ظاهر حرفهای مردانه در محیط کار چیست؟
سادهست، همهچیز با یک کتوشوار، یک پیراهن، کراوات و یک جفت کفش رسمی شروع میشود.
بعد از اینکه موارد پایه را مهیا کردید نوبت به لوازم جانبی میرسد؛ کمربند، ساعت و دکمه سرآستین.
۱) کت و شلوار بهمعنای تجارت
کتوشلوار رسمی و ادرای از پارچههای متناسب با این نوع لباس و مطابق با فصل دوخته میشود. یک کتوشلوار در کمترین حالت، شامل دو تیکهی “کت” و “شلوار” میشود و در حالت سهتیکه، یه “جلیقه” زیر کت هم به این ترکیب اضافه میشود.
بولوز در این مقاله تمرکزش را روی مدل دو تیکه گذاشتهست که بیشتر مرسوم است و عموما در محیط کار از این مدل استفاده میشود؛ درحالی که مدلهای سهتیکه بیشتر برای مراسم عروسی یا مراسم خیلی خاص و رسمی پوشیده میشوند.
هر مرد بالغی حداقل به یک دست کتوشلوار در کمدش نیاز دارد. اگر برای سختست که مدام یک لباس واحد را بپوشید، بهتر است دو یا سه دست از این لباس را با رنگهای مختلف تهیه کنید.
برای اولین کت و شلوارتان، با یک رنگ تیره، ساده و بدون طرح شروع کنید. سرمهای جزو رنگهای منعطفست که میشود بهراحتی با پیراهن و کراواتهای مختلف ترکیب شود. ذغالی تیره یا حتی مشکی هم میتوانند انتخابهای مناسبی باشند، چراکه هم بهراحتی با سایر رنگها ست میشوند و جدا از محل کار هم میتوان در مراسمهای رسمی مثل ختم و عروسی و امثالهم از آنها استفاده کرد.
۲) مجموعهای از پیراهنهای یقه دکمهدار
مورد مهم بعدی، پیراهن شماست. در انتخاب پیراهن به مدلهای کلاسیک اعتماد کنید و همواره یک آیتم ساده با رنگ سفید رو در کمدتان حاضر و آماده داشته باشید.
موقع انتخاب پیراهن اداری توجه کنید که موقع بستن دکمههای یقه، پیراهن فرم خوبی روی بدن شما داشته باشه؛ همچنین اگه از کراوات استفاده میکنید، میتوانید مدلهای یقهداری را انتخاب کنید که پارچهی کراوات دور گردن شما را پوشش دهد و در واقع قاب مناسب و شکیلی برای ناحیهی فوقانی کراوات شما باشد.
۳) ظرافت را با استفاده از کراوات به ارمغان بیاورید.
کراوات فرصتی برای بیان احساسات و شخصیت شما از طریق یک لباس اداری حرفهاست. برای مثال رنگهای کراوات، روی یک زمینهی خاص، میتوانند بیانگر دیدگاههای سیاسی شما باشند.
تهیه و استفاده از مدلها و رنگهای مختلف کراوات، یه راه سادهست برای ایجاد تفاوت در ظاهر شما. ترکیب کتوشلوار سرمهای با پیراهن سفید و “کراوات سرمهای” بهغایت با کتوشلوار سرمهای بههمراه پیراهن سفید و “کراوات نارنجی” تفاوت دارد.
۴) کفش رسمی و اداریتان را با دقت انتخاب کنید.
آخرین عنصر حیاتی لباس کار حرفهای شما یک جفت کفش رسمیست. رایجترین مدل کفشهای رسمی که در محل کار پوشیده میشوند، مدل آکسفورد یا بالمورال (Balmoral) هستند.
۵) ظاهرتان را با اکسسوریها ارتقا دهید.
وقتی موارد بالا که اقلام پایه برای یک پوشش مردانهی رسمی و حرفهای هستند، در کنار هم قرار گرفتند، میتوانیم شروع به اضافهکردن اکسسوریها برای شخصیت بخشیدن به استایلمان بکنیم.
۵ قانون استایل رسمی اداری برای تضمین موفقیت
زمانی که شروع به رسیدگی به کمد لباسهای اداریتان میکنید، ۵ قانون ساده وجود دارد که باید همواره به آنها توجه کنید. رعایت این ۵ مورد میتواند به شما کمک کند تا هربار، استایل رسمیتان در شرکت را شیک و با ظرافت انتخاب کنید.
قانون اول: باید به خودتون اهمیت بدید.
صادق اگر باشیم، به آنی که مردی از پوشش خود غافل شود، این موضوع در ظاهر وی آشکار میشود. اگر در محیط کاری خوب ظاهر نشویم، ممکنست اینطور تلقی شود آنطور که به خود اهمیت نمیدهیم، نسبت به کارمان هم بیتوجه هستیم. خصوصا در نظر کسانی که از شما شناخت عمیقای ندارند، شخصیت شما از لباسی که میپوشید برداشت میشود؛ اگه تصمیم دارید تصویری قدرتمند از خود ایجاد کنید، جدی گرفته شوید و احترامی که شایستهست به شما گذاشته شود، باید از یک پوشش درست شروع کنید.
قانون دوم: برای لباسهای هزینه کنید که مربوط به زمان و فشن خاصی نیستن و به اندازهای که براتون مقدوره لباسهای باکیفیت تهیه کنید.
لباسی که امروز برای اداره خریداری میکنید قرار است که سالها با شما باشد، خصوصا این مورد برای کتوشلوار و کفش شما بسیار صادق است. بنابراین اول از همه مدلهایی را پیدا کنید که محدود به سبک و دورهی خاصی نیستند، و بعد زمان خود را روی این بگذارید که با میزان بودجهای که تصمیم به هزینه دارید، بهترین کیفیت را پیدا کنید.
با وجود اینکه لباسهای اداری هم مثل سایر محصولات فشن، تغییر و تکامل پیدا کرده و میکنند، سبکهای کلاسیک مردانه همواره جایگاه خودشان را حفظ کرده و هویت منحصر به خودشان را دارند.
مجموعهی لباسهای شما حتما باید بهنحوی انتخاب شوند که قابل ترکیب باهم باشند، چه از منظر رنگ و طرح و چه از نظر مدل و طراحی. قرار نیست شما هرروز یک لباس جدید بخرید و بپوشید، بلکه قرار بر این است که با ترکیبهای جدید از لباسهایی که دارید عالی بهنظر برسید.
قانون سوم) باید بدونید چیو از رگال آویزون کنید و چیو تا کنید.
شاید این خیلی موضوع سادهای به نظر برسد، اما اگه قرارست لباسهای اداریتان را سالم و تمیز نگه دارید و برای مدت طولانیتری از آنها استفاده کنید، باید در شرایط مناسبی نگهداری شوند.
پیراهن، کتوشلوار شما باید آویزون بشن. برای کتها حتما از آویزهای استفاده کنید که شانههای پهنی داشته باشن. قرار نیست یه پول عجیب و غریب برای خرید یه رگال لوکس هزینه کنید، اما حتما به تعداد کت و شلوارتون آویزهایی رو خریداری کنید متناسب با سایز و مدل لباس شما باشن. توجه به این موضوع باعث میشه زمانی که لباسهاتون توی کمد منتظر شما هستن، رو فرم بمونن و پارچهشون نشکنه و چروک نخوره.
دستمال جیبیتون رو تا بزنید، کراواتتون رو رول کنید و اقلامی مثل تیشرت، بافتنیها و لباسهای پشمی رو تا بزنید.
قانون چهارم) از قالبهای کفش برای نگهداری از کفشهای رسمی غافل نشوید.
کفشهای رسمی بایستی همواره واکسخورده، شق و رق و سرحال باشند. یک جفت قالب داخلی به کفشها کمک میکند فرم خود را حفظ کنند و مدت طولانیتری قابل استفاده باشند.
قانون پنجم) کمد لباستان را بیش از حد شلوغ نکنید.
باز هم میگوییم، برای لباس حرفهای اداری نیاز به تعداد زیادی از اقلام مختلف ندارید. سعی کنید در این موضوع کمی سادگی به خرج دهید. شما باید هر روز صبح بهراحتی بتوانید چیزی که نیاز دارید را با تیزبینی و البته سهولت انتخاب کنید و این پروسه نباید زمان زیادی از شما بگیرد؛ یک بیزنسمن برای زمانش ارزش زیادی قائل است!
پس در کنار سادگی، زیبایی و ترکیبپذیری لباسها، بهخوبی داخل کمد طبقهبندیشان کنید که اول صبح دردسر “چیو کجا گذاشتم” گریبانگیرتان نشود.
۸ نکته در استایل حرفهای اداری برای انتخاب بهترین گزینهها
بولوز با بررسی توصیههای افراد متخصص در این حوزه و مطالعهی دیدگاههای مختلف به نکاتی رسیدهست که میتواند در انتخاب پوشش کاری راهگشا باشد:
اول) با اهدافتان شروع کنید.
آیا دوست دارید با سبک پوشش خود فضایی حاکی از اطمینان و احترام را ایجاد کنید؟ آیا تصمیم دارید نشان بدهید که به مناسبتها و موقعیتها اهمیت میدهید و مطابق با شرایط لباس میپوشید؟ یا ترجیح میدهید راحتی را در اولویت خود قرار دهید؟
دوم) متناسب و باثبات لباس بپوشید.
لباسی را انتخاب کنید که در رسیدن به اهدافتان کمک کند. آقایان باید برای انتخاب لباس اداریشان به این فکر کنند که اصلا “هدف تجاری”شان چیست و از طرفی “ظاهر اصلی” خودشان چگونهست و نهایتا به یک ترکیب متعادل از این دو برسند.
سوم) میارزه یه جاهایی بیشتر خرج کنیم.
بعضی از آیتمهای کمد لباس ما ممکن است بیش از یک فصل کاربرد نداشته باشند، اینها مواردی هستند که نباید زیادی برایشان هزینههای گزاف کنیم، هرچند مواردی هم وجود دارند که عضوی ثابت در پوشش روزمرهی ما محسوب میشوند و زمان و مکان خاصی نمیشناسند. کتوشلوار و ساعت از این جمله محصولاتاند که همواره هزینه کردن برای آنها ارزشمند و سودمند است، درواقع در این محصولات غالبا کیفیت بر کمیت ارجح است.
چهارم) اول از همه، اصل کاریها.
وقتی تصمیم به ساختوپرداخت کمد البسهی اداری میگیرید، اولویت را روی رنگهای خنثی بگذارید. سیاه، سفید سرمهای، کرم، خاکستری و قهوهای برای شروع عالی هستن. خوبی این قبیل رنگها اینست که هم بهراحتی باهم ترکیب میشوند و در کنار هم متناسب بهنظر میآیند و هم هیچوقت از مد نمیافتند.
پنجم) یک یا دو آیتم در ظاهرتون رو شخصیسازی و برجسته کنید.
وقتی موارد پایه و بیسیک را آماده کردید، میتوانید با پارچههای مجللی مثل ابریشم و ترمه برای کراوات و رنگهایی که نامتعارفتر هستند، سلایقتان را در سبک پوشش خود بدمید. این لکههای رنگیرنگی و خاص، میتوانند در اکسسوریهای شما مثل کمربند، بند ساعت، جوراب و امثالهم استفاده شوند.
ششم) وضعیت آب و هوایی رو در نظر بگیرید.
استایل شما هرچه که باشد، در نهایت باید مطابق با محیط و بستر اجتماعی انتخاب شود. روی محیط و شرایطی که قرارست از لباسها استفاده کنید، اشراف داشته باشید و پوششی را که بهطور معمول میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد، انتخاب کنید.
هفتم) همیشه به دنبال تناسب درست باشید.
هیچ صحنهای، غم انگیزتر از دیدن مردی نیست که متناسب با فرم بدنش، لباس نمیپوشد. هیچ افراط و تفریطی به خرج ندهید، چه پوشیدن لباسهایی که زیادی تنگ و ناراحتکننده هستند و چه لباسهایی که خیلی گشاد و شلختهاند. برای تعریف خودتان، شخصیت، موقعیت و استایلتان زمان بگذارید؛ باور کنید توجه به این موارد ساده میتواند تأثیرات مهمی در زندگی کاری شما داشته باشد.
هشتم) بوی خوب بدید.
شاید همه برای یک قرار عاشقانه از بهترین عطرها استفاده کنند اما در شرکت و محل کار لزومی به استفاده از یه عطر معمولی نبینند. بولوز پیشنهاد میکند حتی اگر از پرفیومها و عطرها در محیط کاری استفاده نمیکنید، کافیست روتین استحمام را در کنار اسپری ضد عرق (خصوصا انواع دئورانت و پودری) داشته باشید. گاهی باید دلیل عدممعاشرت همکارنمان چه در زمان نهار و چه در سایر موارد را در خود جستوجو کنیم. “بوی نامطبوع” هر دلبری را از دل به در میکند، چه رسد به معاشرت دو همکار در یه “محیط کار حرفهای”.
پینگ بک: چقدر لباسها را میشناسیم؟ راهنمای جامع مدلهای لباس و اکسسوری - مجله بولوز